Ho Chi Minh Cityn elämää

 

Reissun ensimmäiset sateiset päivät Ho Chi Minh Cityssä

Reissun ensimmäiset sateiset päivät Ho Chi Minh Cityssä

Kambodzasta matka jatkui kohti Vietnamia. Rajamuodollisuudet olivat yllättävän sujuvat. Tällä kertaa matkustimme paremman bussiyhtiön bussilla, joten ilmastointi oli riittävä ja bussista löytyi toimiva ja yllättävän nopea wi-fi.

Söimme lounasta Kambodzan ja Vietnamin “välissä” rajalla.
Bussin henkilökunta oli kerännyt kaikkien passit rajamuodollisuuksia varten. Ilmoituksen mukaan lounaspysähdys oli 30 minuuttia. Sillä välin bussi lähti levähdyspaikalta pois ja aiheutti pieniä jännityksen tunteita, kun 40 minuutinkaan jälkeen sitä ei näkynyt. Lopulta bussi tuli tunnin kuluttua takaisin ja pääsimme Virtnamin rajalle ja jatkamaan matkaa Ho Chi Minh Cittyyn.

Vietnamin talouden keskus osottautui villkaaksi ja äänekkääksi. Kaupungissa ei ollut Tuktukeja, mutta valtavasti moottoripyöriä. Katujen ylittäminen koko perheen kanssa tuntui hieman haastavalta, mutta paikallinen tapa auttaa. Toinen käsi nostetaan merkiksi, että aikoo kävellä tien yli pysähtymättä. Sitten kävellään rauhassa ja luotetaan, että mopot väistää.

Kiertelimme kaupungissa kävellen. Etukäteisodotuksiin nähden kaupunki oli yllättävänkin kompakti ja Kambodzaan verrattuna siellä oli jopa jalkakäytävät. Ho Chi Minh vaikutti olevan myös Bankokia siistimpi ja huolitellunpi kaupunki.

Lisäksi vierailimme “propagandamuseossa”. Museoon on koottu Yhdysvaltojen ja Etelävietnamilaisten sotarikoksia. Vaikuttavimpia olivat valtavat valokuvanäyttelyt. Toki museon sanoman huomasi olevan aika värittynyttä, mutta etenkin valokuvat dioksiininyrkytyksen seurauksena syntyneistä epämuodostuneista lapsista koskettivat.

Kaupunkielämää on jatkunut kuitenkin niin monta päivää putkeen, joten seuraavaksi ajattelimme suunnata Mui Ne Beachille lepäämään.

Kategoria(t): Aasia, Vietnam. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.