Bangkok ja taksikuskisäädöt

imageNeljä kokonaista päivää Bangkokissa hurahti vauhdilla. Aluksi tarkoituksena oli olla vain neljä yötä, mutta oleskelua pidennettiin vielä yhdellä yöllä. Aika kului shoppaillessa, Budha-temppeleissä, jokiristeilyllä ja muuten vain pyöriessä kaupungilla ja rentoutuen hotellin uima-altaalla.

Muutama eritasoinen ja erilainen ravintola oli poimittu etukäteen. Metropolitan Australialaisine kokeineen oli vähän kuin olisi syönyt Farangissa Farangin hinnoin.

imageTosin henkilökunta oli ystävällistä ja palvelu sellaista, mistä Suomessa ollaan kaukana. Vauvakin viihtyi syöttötuolissa, joten myöhäinen lounas sujui mukavasti. Lisäksi testissä oli “Bangkokin paras Egyptiläinen”. Ruoka oli hyvää ja kohtuullisen edullista.

Japanilais-Thaimaalaiseen ravintolaan emme koskaan päässeet perille asti. Se sijaitsi China Townin uumenissa, jonne taksikuski ei löytänyt. Ajelimme pimeitä katuja pitkin vauvan huutaessa ja kuskin tuskastuessa, joten päätimme jaloitella ja koittaa toista taksia. Kukaan taksikuskeista ei tuntunut tietävän paikkaa. Ystävällinen paikallinen nainen auttoi saamaan taksin, jonka kuski vakuutti tietävänsä ravintolan vieressä olevan temppelin. Nälkäisinä kipusimme kyytiin vain todetaksemme hetken epävarmuuden jälkeen, että taksi lähti väärään suuntaan. Väsyneinä pimeässä kaupungissa luovutimme ja pyysimme kuskia viemään meidät hotellille ja illallinen löytyi naapurin Pizza Hutista. Että sellaisia “ravintolaelämyksiä”.

Myöhemmin Moves-apsista näkyi, että kävimme ihan ravintolan naapurissa. Reissusta jäi kuitenkin mieleen muutama opetus. Ensiksi on hyvä itse tietää, mihin on menossa ja omistaa riittävän hyvä kartta määränpäästä. Toiseksi, navigaattorin kartat olisi hyvä ladata ja kolmanneksi vaikka diabeetikon kanssa on lähdössä “vain ruokailemaan”, pitäisi evästä olla silti mukana. Onneksi harhaillessa verensokeri ei laskenut liikaa.

Thaimaassa on turismin off season ja siksi meitä on onnistanut saada upgrade etukäteen maksettuisiin huoneisiin niin Koh Samuilla ja Bangkokissa. Lapsirakkaita Thaimaalaisia saattaa pehmittää myös vaalea pyöreäposkinen vauva.

Bangkokin Zenith-hotelli ansaitsee lisäksi muutaman muun maininnan. Hotelli oli täysin muslimien kansoittama, mikä tuntui hassulta. Vähän kuin olisi olisi tipahtanut Riadiin Bangkokin sijasta. Erityisesti törmäsimme Omanilaisiin, joiden lapset viettivät aikaa uima-altaalla. Bangkok on iso terveysturismin kohde ja osa arabeista oli tullut Bangkokiin leikkaukseen. Burkha-asuiset naiset hieman pelottivat vauvaa, mutta myös hämmensivät aikuisia kertomalla olevansa kaupungissa äidin alapääleikkauksen takia….

Vieraat ja hotelli olivat kuitenkin mukavia. Kokolattiamatto oli ehkä vähän elähtänyt, mutta hotellin kohtuullisen hyvä kuntosali ja katon näköaloihin varustettu uima-allasalue sai meidän perheen viihtymään.

Ikimuistoisiin hetkiin kuuluu hotellin lähellä sijaitsevassa Libanonilaisravintolassa syöminen. Koko muun asiakaskunnan naiset olivat hijabeissa. Vauvan itkiessä nälkää, tuntui enemmän kuin oudolta alkaa imettämään vauvaa. Taisi kuitenkin itseä häiritä tilanne enemmän kuin muita.

Lisäyön varaaminen oli myös monivaiheista. Kun kysyimme hintaa respasta, kerrottiin lisäyön maksavan 4000 Bahtia, mikä oli useampia kymmeniä euroja enemmän kuin Suomesta varattaessa. Hotellin henkilökunta ehdotti katsomaan tarjoushintaa netistä. Agodan palvelusta löytyikin huone (toki pykälän alempitasoinen) reilulla 2000 bahdilla.

Liikenne oli Bangkokissa edelleen vilkasta ja hieman epäjärjestelmällistä, mutta jalankulku oli selvästi helpompaa kuin kymmenen vuotta sitten. Liikennevaloja oli lisätty, samoin kuin teiden yli meneviä kävelysiltoja. Rattailla ei tosin vieläkään tee mitään Bangkokissa. Ostoskeskuksissakin on yleensä lainarattaita. Taksilla matkustaminen on edelleen vähän häsläystä. Osa kuskeista on nihkeitä käyttämään mittaria ja liikenne on ruuhkaista. Tosin taksit on puoli-ilmaisia.

Seuraavaksi sitten suunta kohti Kambodzaa ja Siem Reapia.

Kategoria(t): Aasia, Diabetes, Lapset, Thaimaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.