Aurinkoa ja vettä -Niistä oli Koh Samui tehty

Ihan joka päivä ei pääse vesiputoukseen uimaan...

Ihan joka päivä ei pääse vesiputoukseen uimaan…

Viimeisen Koh Samui -päivän puuhailuja.

Viimeisen Koh Samui -päivän puuhailuja.

Chaweng Beachillä. Hiekka unelman pehmeää, mutta kohtuullisen ruuhkainen paratiisi.

Chaweng Beachillä. Hiekka unelman pehmeää, mutta kohtuullisen ruuhkainen paratiisi.

Pitkät rannat, mittari yli 30 asteen pysyvästi ja uima-allas. Lapsiperheen on rentoutumislomalta paljon muuta vaikea pyytää.

Jotain aktiviteettiä haluttiin kuitenkin. Käytiin Na Muengin vesiputouksia katsomassa. Lapsia kiinnosti myös viidakko ja sen näkeminen sujui noin kilometrin polkutaivalluksella. Vesiputouksen alatasanteelle olisi päässyt myös maasturilla. Alatasanne oli huvin hämmästyttävä paikka. Vesiputouksen altaassa sai uida ja maasturit toivat isoja ryhmiä luonnonaltaalle. Vesiputous oli alhaalla ennen sadekautta hyvin vaatimaton. Siinä sitten kylvettiin venäläisten keskellä.

Varsinainen nähtävyys oli kuitenkin ylätasanne, jonne johti viidakossa pieni, hieman vaikeakulkuinen polku. Matkaa oli kuitenkin vain reilu puoli kilometriä. Siellä vesiputous oli kaunis ja korkea. Lisäksi eurooppalaiset eivät kiireisillä saarikierroksilla ehtineet ylös asti, joten paikalla oli vain Thaimaalaisia turisteja kourallinen.

Toissapäivänä käytiin long tail-veneellä snorklaamassa. Teimme paljon työtä, jotta löysimme myös lapsille sopivan retken. Eniten vaivaa aiheutti vauvalle sopivien pelastusliivien löytäminen. Jos joku muu aikoo veneillä Thaimaassa, niin kannattaa tuoda omat liivit mukaan. Meille lopulta löytyi liivit, mutta ne olivat matkatoimiston agentin oman pojan vähän isot liivit.

Snorklaus oli retkellä kivaa. Koh Samuin vedet eivät ole kaikista kirkkaimmat, mutta riutta Koh Sametilla oli pitkä. Vene jätti snorklaajat riutan toiseen päähän ja nouti toisesta päästä. Koululaiset pysyivät hyvin hitaamman ryhmän tahdissa. Snorklauksia oli retkellä kaksi, joten molemmat vanhemmatkin pääsivät veteen. Oppaat olivat ammattitaitoisia ja esittelivät riutan kohokohtia.

Snorklauksen lomassa käytiin kauniilla saarella lounaalla, joka oli maistuvaa. Suurin osa snorklausretkistä tehdään speed boateilla. Lapsiperheelle rauhallisesti kulkeva long tail on kuitenkin mukavampi.

Retken haasteena oli koralleista saadut nirhaumat, joita yllättäen tuli vain aikuisille. Toki tiesimme, ettei korallia kannata jalalla huitoa. Yhdistettynä hyvin lähellä pintaa oleva riutta, samea vesi, jolloin pyrkii olemaan lähellä riuttaa ja koululaisten valvonta vedessä aiheutti pieniä “herpaantumisia”.

Vauvaa koeteltiin myös retkellä. Tuikitärkeä tuhkarokkorokote otettiin juuri ennen reissuun lähtöä. Meidän tuurilla tämä tapaus kuului sitten siihen 5%:iin, joka saa rokotteesta voimakkaampia oikeita. Pikkuiselle nousi retkellä “tuhkarokkonäpyt” ylävartaloon ja kuumettakin oli hiukan. Lapsi oli myös itkuinen ja herkkä. Täällä päin maailmaa rokkoa on kuitenkin kohtuullisen paljon ja tuhkarokko itsessään tuhoaa lapsen puolustuskyvyn, joten otettaisiin aikaistettu rokote edelleen.

Kävimme myös naapurirannalla Chawengissa, jonka hiekka oli Lamaita hienompaa. Paikka kuitenkin vetää paljon enemmän turisteja, joten näin off-Seasonillakin oli meno aika äänekästä. Tänään vuorossa oli vesiskootteriajelua hurjapäille.

Lisäksi tuli hoidettua lihaksia Thai hieronnalla hotellin hierojien hoidossa. Thaimaassa(kaan) ei kannata luulla, että kadun hierontapaikoissa tarjottaisiin hierontaa, mutta hotellin parin euron käsittely kyllä lyö suomalaisen urheiluhieronnan.

Vaikka nyt ei ole mikään high season Thaimaassa, niin saari on täynnä eurooppalaisia. Kesäkuun ihan alussa saari oli täynnä hiukan yrmyiltä tuntuvia saksalaisia, koska siellä oli koulujen loma. Saksalaisten lähdettyä viikonloppuna kotiin esimerkiksi ruokapaikkojen hinnat tippuivat lähes kolmanneksella. Tällä hetkellä lomaa viettää lähinnä pohjoismaalaiset. Ruotsalaisia onkin näkynyt jonkin verran. Hassua, miten esimerkiksi meidän hotellissa ollut nuorehko ruotsalaisporukka osuu stereotypioihin niin hyvin. Vaaleita, kauniita, mutta vähän kuin katsoisi Solsidania. Yksi daami vaihtoi bikinin yläosan kolme kertaa parin tunnin aikana rajojen välttämiseksi. Venäläisiä näimme lähinnä putouksilla. Lisäksi saarella on ystävällisiä ja puheliaita Uusi-Seelantilsisia ja Australialaisia hakemassa lämpöä talven keskelle.

Tähän saakka kaikki on mennyt hyvin. Akut on nyt ladattu uima-altaalla ja rannalla. Aamulla suuntaamme sitten kohti Bankokia ja kohta kohti temppeleitä Kambodtzassa.

Kategoria(t): Aasia, Lapset, Thaimaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.