Viisumiseikkailu

Thaimaaseen viisumin saa rajalta. Kambodtzaankin saisi, mutta maarajoilla korruptio kukoistaa, joten jos ei halua päätyä rajatarkastajien “hihahinnoittelun” kohteeksi, niin e-viisumi on ihan fiksu valinta.

Vietnamissa voisi suomalainen olla pari viikkoa rajalta saatavalla viisumilla. Koska ajattelimme olla kuukauden, niin viisumia piti hakea etukäteen suurlähetystöstä.

Laitoimme siis passit postissa kohti Kulosaarta. Mukana viisi hakemusta ja kuvat kaikista. Osa kuvista oli liian pieniä, mutta muistelin, ettei Aasiassa olla niin justiinsa.

Kambodtzan e-viisumi haussa, ettei passintarkastajat huijaa rajalla...

Kambodtzan e-viisumi haussa, ettei passintarkastajat huijaa rajalla…

Viisumit olikin myönnetty jo päivässä. Ilmoitimme, että voimme hakea passimme viisumeineen paikanpäältä, jotta ne on helppo tarkistaa.

Kulosaari osoittautui näin Espoolaisvinkkelistä mielenkiintoiseksi kohteeksi. Koska olimme paikalla jo ennen vastaanoton aukeamista, niin ehdimme hieman tutustua naapurustoon vauvan kanssa.

Iranin suurlähettiläs autonkuljettajineen tarjosi meille viihdettä, kun hirveällä metelillä ja touhulla saivat suurlähettilään siirrettyä (isolla) autolla asunnolta suurlähetystöön (matkaa niiden välillä kivenheitto. Kävellessä näimme ja kuulimme, mitä molemmissa päissä tapahtui)

Vietnamin suurlähetystön pystyi kuvitella muistuttavan paljon Vietnamia, vaikkemme ole siellä koskaan käyneet. Sisääntullessa oli ohjeet ottaa vuoronumerolappu (sain numeron 42) ja siirtyä viereiseen tilaan odottamaan. Paikalla ei ollut ketään ja numerotaulu näytti 00.

Tunnollinen suomalainen -rooli kesti viisi minuuttia, kunnes rupesin huutelemaan “Staff only”- ovesta käytävään. Sopiva henkilö löytyi nopeasti. Vauva sai tietenkin erikoiskohtelun.

Passien noutaminen allekirjoitettiin keltaiseen post it-lappuun, jossa oli ylhäällä 8-vuotiaan tyttäremme toinen etunimi ja sukunimemme. Lisäksi jotain tekstiä, josta ei saanut selvää.

Viisumit olivat kuitenkin, kuten piti ja nyt on kaikki virallisuudet hoidettu.

Kategoria(t): Aasia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta kohteessa Viisumiseikkailu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.